Dimitri Weusten

Mag ik mij even voorstellen?


Ik ben Dimitri Weusten en woonachtig in Vilt. Van jongs af aan heeft de politiek mijn aandacht getrokken. Sinds de bovenbouw van de middelbare school heb ik deelgenomen in het MEP Limburg (Model Europees Parlement Limburg) en daar ben ik nog steeds bedrijvig als bestuurslid. 


De JOVD (Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie) is een Limburgse liberale jongerenbeweging waar ik al anderhalf jaar actief lid van ben. Sinds kort ben ik daar bestuurslid Politiek. Dat wil zeggen dat ik me bezighoud met de politieke mening van onze Limburgse afdeling. Ik neem die taak zeer serieus, want een speerpunt van mij is met name de mening van de Limburgse jeugd luid en duidelijk maken. Niet alleen in Limburg maar ook in de rest van Nederland en Europa.


Toen ik in Vilt kwam wonen, voelde ik direct de drive om op politiek gebied in actie te komen voor alle kernen in ons fraaie Geulgebied. Als ‘Viltenaar’ hebben natuurlijk Berg & Terblijt en Vilt mijn aandacht, maar bovenal ga ik me inzetten voor Valkenburg en al haar kernen.


Ik ben nu ruim een jaar aangesloten bij de steunfractie van de Valkenburgse VVD om daar mijn input te geven en samen na te denken over het aanpakken van onze gemeentelijke problematiek.


  • Ik ben jong, gedreven en ik ga recht op mijn doel af.
  • Tevens ben ik vóór een efficiënte en daadkrachtige aanpak van problemen, waarbij ook gekeken wordt naar de effecten op de lange termijn.
  • Ik sta voor duidelijke en eerlijke communicatie richting de burgers en niet voor loze beloften, want er zullen naast de positieve ook negatieve boodschappen gebracht moeten worden.
  • Bij de aanpak van een casus kan niet altijd iedereen tegemoet gekomen worden en dat is iets wat niet alle politici durven uit te leggen ofwel goed kunnen uitleggen. 
  • Valkenburg aan de Geul heeft zaken die aangepakt dienen te worden voor de toekomst. Losliggende stoeptegels (bijvoorbeeld) zouden niet de leidraad moeten vormen van het debat in de gemeente. Ik ben voorstander van debatten waarbij de focus ligt op hoofdzaken in plaats van details, met de nadruk op behoud en verbetering van de leefkwaliteit in onze bruisende gemeente voor de toekomst. Niet alleen voor u, maar ook voor uw kinderen en kleinkinderen, zodat zij straks met evenveel plezier in deze gemeente kunnen blijven wonen, zoals wij nu ook al allemaal doen.