Jack Hermes

Algemeen:

Ik ben geboren in 1959 in het Drentse Schoonebeek. Heb vanaf mijn 23e in het westen van het land gewoond, te weten in Arkel. Ben sinds 1993 getrouwd met Corrie.

Als financieel adviseur heb ik 23 jaar bij de ING mogen werken. In 2015 ben ik boventallig geworden en mij gaan bezinnen op de toekomst. Mijn vrouw (34 jaar politieambtenaar) en ik zijn verhuisd naar Vilt en zijn een vakantie appartementencomplex gaan runnen. We bezitten 10 appartementen met in totaal 42 bedden. Inmiddels loopt het fantastisch en krijgen we regelmatig van de dorpsbewoners te horen dat ze blij zijn dat er weer wat gebeurt met het pand. Voorheen heeft het vijf jaar leeggestaan.

Wonen en werken:

Woon en werk in Vilt vanaf 2016 en ben in die paar jaar van het dorp gaan houden. Het dorp heeft vele verenigingen en iedereen in Vilt heeft wel een binding met een van deze verenigingen. De voetbalclub is helaas opgeheven en de school is inmiddels, i.v.m. het aantal leerlingen, gesloten. Dit betekent dat het Gemeenschapshuis op dit moment nog de enige verbindende factor in het dorp is. Ik heb als geboren Drent voor het eerst van mijn leven mogen ervaren hoe mooi het carnaval is.

Bestuurlijke activiteiten:

Sinds een paar jaar ben ik bestuurslid van de Stichting Gemeenschapshuis Cascade in Vilt. De manier hoe wij in het dorp zijn geaccepteerd is ook een van de redenen waarom ik ja heb gezegd tegen een bestuursfunctie bij deze Stichting. Ook ben ik penningmeester bij de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Valkenburg aan de Geul, zit in het regionale bestuur van de KHN en ben bestuurslid van de Stichting Bokkenweken.

 Ik denk dat het belangrijk is dat je buiten je bedrijf om andere dingen onderneemt. Besturen is voor mij dan ook een stuk ontspanning. Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in het besturen van o.a. een woningcorporatie, Oranjevereniging en ben voorzitter en dirigent geweest van een Shanty Koor.

VVD:

Ik ben benaderd door Bianca Rooding-Eurlings met de vraag of ik mij wilde aansluiten bij de Valkenburgse VVD. Vanaf het moment dat ik mocht stemmen, heb ik gestemd voor de VVD, dus de keuze was snel gemaakt. Ik ben toegetreden tot de steunfractie en ben burgerraadslid van de commissie Economie, Financiƫn, Toerisme en Recreatie. Ook ben ik fractiemedewerker en reserve lid voor de andere commissies.

Vaak wordt gedacht dat de VVD er alleen is voor de welgestelden en ondernemers. Niets is minder waar, de Valkenburgse VVD is er voor alle burgers in alle kernen. Ik ben toegetreden tot de partij om ervoor te zorgen dat het goed gaat op allerlei fronten in de Gemeente. Ook al betekent dat, dat je dan ook wel eens minder leuke beslissingen moet nemen. Maar altijd met het oog op de toekomst van deze mooie Gemeente. Wanneer u mij nodig heeft schroom dan niet om gewoon contact op te nemen.

U kunt e bereiken op 043-3118090 of 06-54631808 of via e-mail