Pierre Eyssen

Naam: Pieter Lambert Maria Eyssen 

Roepnaam: Pierre 

Adres: Strucht 1, 6305 AE Schin op Geul 

Contact: tel: 06-82884454 pierre.eyssen@gmail.com

 

Algemeen: 

Geboren in 1965 op het adres Panhuis 12 te Schin op Geul (op de boerderij van mijn ouders). 

Sinds mijn 11e levensjaar tot mijn 21e werkzaam geweest in de Horeca in Valkenburg tijdens Alle vakantieperiodes. 

Na mijn Hotelschool opleiding heb ik diverse jaren in de Horeca in het Buiteland gewerkt (Zwitserland, Engeland, Duitsland). Sedert 1992 werkzaam geweest bij diverse grote en middelgrote bedrijven in Nederland, waarvan oa 15 jaar als vertegenwoordiger bij Gulpener Bierbrouwerij. 

Sinds 1 april 1996 woon ik met veel plezier op Strucht 1 te Schin op Geul, waar mijn overgrootvader ooit is gaan wonen, en ik nu de 4e generatie ben die hier woonachtig is. 

Politiek: 

De Landelijke en regionale politiek heeft me altijd geïnteresseerd, echter door Drukke Werkzaamheden heb ik er niet echt “werk” van kunnen maken. Politieke Werkzaamheden zit ook reeds lange tijd in onze familie. Zo was mijn Oud betovergrootvader (Joannes Eyssen) van 1725 tot 1733 Burgemeester van de Wijk St. Pieter te Maastricht, mijn Betovergrootvader (Martinus Eyssen) van 1842-1887 Burgemeester van Schimmert en mijn Overgrootvader (Martin Hubert Eyssen) Lid van de gemeenteraad en Wethouder in Schin op Geul toen deze nog een “eigen” gemeente was. 

Sinds 2017 heb ik mij aangesloten bij de VVD als Steunfractielid. Sedert 2020 neem ik ook deel aan de vergaderingen in het gemeentehuis. 

Ik heb gekozen voor de VVD daar omdat de uitgangspunten van deze partij: namelijk Vrijheid, Verantwoordelijkheid, Verdraagzaamheid, Sociale Rechtvaardigheid en Gelijkwaardigheid mij het Meeste aanspreken ! 

Doel: 

De VVD Valkenburg a/d Geul stelt zich als doel om mee te regeren in de komende Belangrijke Jaren! 

Het is nu tijd om Daadwerkelijk Mee te doen. 

Het is een enorme Uitdaging voor ons Allen, om voor de Volgende Generaties een leefbaar Milieu te kunnen garanderen. Daar Wil en Kan ik zeer zeker een Steen (Note: Pierre betekent Steen in het Frans) aan bijdragen nu ik reeds enige ervaring binnen de Valkenburgse VVD heb mogen opdoen !!!