Wilma Scheres

Wilma Scheres

Communicatie trainer – psycholoog

Wie ben ik

Ik ben geboren in Echt, alweer 54 jaar geleden. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin, waar ik heb geleerd dat werken en een bijdrage leveren aan de maatschappij belangrijk is. Een andere belangrijke waarde in ons gezin was oog en oor hebben voor elk mens. Na mijn middelbare school ben ik in Nijmegen orthopedagogiek gaan studeren. Ik was en ben gefascineerd door communicatie en interactie van mensen. Ik heb mijn studie afgerond in Amsterdam waar ik 12 jaar heb gewoond. Vervolgens ben ik in het prachtige Den Haag gaan wonen. Ik ben in Den Haag getrouwd en heb 3 kinderen gekregen. 13 jaar geleden zijn wij als gezin terug naar het mooie Limburg verhuisd. En al snel heb ik mijn hart verpand aan het prachtige Valkenburg. 

Wonen en werken

Door mijn studie ben ik in aanraking gekomen met mensen die niet of nauwelijks konden spreken mensen met een verstandelijke en auditieve beperking. Hun communicatie heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt en doet dat nog altijd. Wat heb ik veel geleerd van de mensen waar ik mee werk en werkte. Doorzetten, kijken, luisteren, geduld hebben en samen zoeken naar oplossingen. Ik heb naast mijn werk als Gezondheids-psycholoog ook gewerkt als manager van behandelteams en daarnaast opleidingsmodules ontwikkeld voor ondernemerschap in de gezondheidszorg. 

Ik kan wel zeggen dat ik houd van mijn veelzijdige werk en eigenlijk is het ook een hobby! 

Iedereen doet er toe en heeft kansen nodig.

In mijn werk kom ik veel mensen  tegen die moeilijk aan werk kunnen komen, in armoede leven, geen perspectief hebben, eenzaam zijn en /of het leven somber inzien. Juist ook voor hen wil ik mij verdienstelijk maken. Voor hen wil ik mij sterk maken zodat zij,  van jong tot oud, de toegang tot passende zorg krijgen.

Natuur 

De verbinding met de natuur is niet alleen voor mij maar voor elk mens belangrijk. Ieder mens heeft recht op toegang tot de natuur ook als je minder of niet mobiel bent. Ik zie de natuur als een helende kracht, die ons recreatie en sport mogelijkheden geeft en helpt te ontspannen en ons daarmee ondersteunt in onze mentale gezondheid. Zeker in tijden van onzekerheid en angst. Laten we er samen zuinig op zijn en aandacht hebben voor het behoud.

Vrijheid

Ik ben een vrije denker. Onafhankelijk, geëmancipeerd  en autonoom. Dit zijn voor mij belangrijke waarden in mijn werkzame en persoonlijke leven en mijn drijfveer voor de politiek. 

Met meer kansen voor iedereen komen we samen sterker verder.