Nelleke Arentsen-Gilissen

In 1974 geboren in Den Haag maar opgegroeid in Valkenburg aan de Geul als burgemeestersdochter. Door mijn vaders werk als burgemeester opgegroeid in een gezin waarbij de burgers op de eerste plaats kwamen. Dienstbaarheid en oog hebben voor de noden van mensen heb ik met de paplepel ingegoten gekregen.


Vanuit deze insteek en de behoefte om mensen te helpen, heb ik na mijn middelbare school de HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening gevolgd. Na slagen vrijwel direct gestart met werken in de Sociale Zekerheid. In tien jaar tijd heb ik bij zeer veel Limburgse gemeenten gewerkt op detacheringsbasis en enkele keren als ambtenaar. 


Tijdens mijn werk was ik altijd op zoek naar de mogelijkheden om mijn klanten zo goed mogelijk te helpen, niet alleen financieel maar ook door ze te helpen het beste uit zichzelf te halen. Ze enthousiast te maken over zichzelf en hun potenties, om zo te kunnen groeien tot een gelukkiger mens.

 

Inmiddels trotse moeder van vier kinderen, getrouwd, wonende in Schin op Geul, eigen praktijk als zelfstandig maatschappelijk werkende en coach, reeds sinds 2014 steunfractie- en commissielid Sociaal Domein en met inmiddels 1,5 jaar ervaring als raadslid bij de VVD in Valkenburg aan de Geul wil ik mezelf wederom verkiesbaar stellen voor de Gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Valkenburg aan de Geul. 


In de afgelopen 7 jaren heb ik, als steunfractie- en commissielid en raadslid bij de VVD, enorm veel kennis opgedaan met betrekking tot politieke besluitvorming op vooral gemeentelijk, maar zeker ook provinciaal en landelijk niveau. Ook heb ik ervaren hoe frustrerend het kan zijn als je tegen de muren van (hogere) wet- en regelgeving aanloopt. Starheid en weinig oog voor vernieuwing voeren naar mijn mening de boventoon. Ik ga voor vernieuwing! Thinking ‘out of the box’!

 

Mijn ambitie is om de inwoners van Valkenburg aan de Geul weer een stem te geven, dat zij zich gehoord voelen en er alles aan te doen om er samen ‘onze’ gemeente van te maken. Waar ieder de mogelijkheid krijgt om het beste uit zichzelf te halen, oog heeft voor elkaar en rekening houdt met elkaar. Zodat ieder Gruètsj is op Valkeberg! 


Mijn hart klopt voor Valkenburg aan de Geul! ❤️