Mariëlle Smeets-Vermariën

Mijn naam is Mariëlle Smeets (1963), eigenaar van Smediate en franchisenemer bij Zorgeloosch waar ik werkzaam ben als mediator-scheidingsbemiddelaar voor Zuid-Limburg. Daarnaast geniet ik ontzettend als oma van mijn drie kleinkinderen. 


Samen met mijn man, heb ik met succes een eigen horecabedrijf geleid. Hierin hebben wij ook altijd een maatschappelijke rol op ons genomen door intensief samen te werken met andere ondernemers en door evenementen te organiseren. Dat alles naast het runnen van ons bedrijf en gezin.


Tijdens deze intensieve periode raakte ik al snel betrokken bij het wel en wee van de vele mensen die mijn pad kruisten. Niet alleen als ondernemer, maar ook als moeder, verenigingsmens (voorzitter), commissielid, gemeenteraadslid, enz. Gesteund door de hierdoor gegroeide levenservaring geeft het mij altijd veel voldoening als ik anderen kan helpen op momenten dat zij aangeven dat zij deze hulp nodig hebben. 


Die hulp bied ik mensen in mijn huidige werk ook door als scheidingsbemiddelaar samen met mijn cliënten op zoek te gaan naar een scheiding vanuit respect, waardigheid, eerlijkheid en redelijkheid. Ook dat zijn kernwaarden waar ik volledig achtersta. 

 

Mensen die mij kennen vinden mij rustig, meelevend en betrokken. Die combinatie van mensgerichtheid, kunde en zakelijkheid vormen het evenwicht dat ik graag bied in vaak complexe maatschappelijke kwesties.


Er bestaat mijns inziens een delicate balans tussen idealisme en realiteit die speelt bij alle politieke vraagstukken. In onze samenleving spelen diverse belangen een rol en moeten we als gemeenschap zorgdragen voor een stabiele, eerlijke en daadkrachtige samenleving. Die juiste balans zoek ik in alles wat mijn pad kruist zowel zakelijk, privé als ook politiek. 


Vanuit deze balans geef ik invulling aan mijn rol als ondersteuner en mentor aan de VVD-fractie en steunfractie zodat de belangen van eenieder voorop staan en gelijkwaardig worden gediend.