Kevin Rouwette


Aangenaam, mijn naam is Kevin Rouwette. Mijn wieg stond weliswaar in het ziekenhuis van Heerlen, een dag later verhuisde ik definitief naar het prachtige Valkenburg aan de Geul. Daar ben ik tot op de dag van vandaag niet meer weggegaan. Ik heb mijn hart verpand aan de provincie Limburg, het Heuvelland en in het bijzonder de gemeente Valkenburg aan de Geul. Als alleenstaande ouder van twee kinderen ben ik van mening dat dit de fijnste en veiligste omgeving om te leven is en mijn kinderen te zien opgroeien. Een betrokken gemeenschap in een prachtige omgeving met een diversiteit aan zeer goede voorzieningen. Wat wil een mens nog meer?

Sinds 2010 werk ik als opleidingsmanager bij de ICT Academie van Zuyd Hogeschool. In die hoedanigheid ben ik verantwoordelijk voor ongeveer vijftig medewerkers en 600 studenten van de ICT-opleidingen. Die functie is mij niet komen aanwaaien. Vanuit basisschool de Plenkert ging ik naar de MAVO in Valkenburg. De volgende stop was de MEAO in Sittard, waarna een korte Hbo-opleiding volgde. Dit resulteerde in de ingenieurstitel, behaald bij Zuyd Hogeschool. Afgelopen jaar completeerde ik mijn studietraject met de Master in Business Information. Een lang traject, met ups en downs waarmee ik nog maar eens wil aangeven dat in het leven niks vanzelf aan komt waaien. Dit is dan ook mijn levensmotto. 

Van mijn ouders leerde ik op jonge leeftijd al veel belangrijke waarden. Bijvoorbeeld dat je zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt in het leven. In ons gezin – waar het geen vetpot was – is mij geleerd dat geluk niet vanzelf komt. Gelukkig leven wij in een land waar sociale rechtvaardigheid hoog in het vaandel staat en waarbij we op basis van verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid een keuze (en daarmee eigen verantwoordelijkheid) hebben om het maximale geluk in ons leven te kunnen bereiken. En die weg is niet altijd geplaveid, dat kan ik helaas als ervaringsdeskundige inmiddels wel stellen. 

Om dat maximale geluk te ervaren verdient iedere Nederlander welzijn en goede zorg als dit nodig is. Ondersteunend, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen. Door mijn sociale rechtvaardigheid te combineren met menselijke gelijkwaardigheid wil ik een maatschappelijke bijdrage leveren aan de sociale ontwikkeling van ons mooie Valkenburg aan de Geul. Wij staan als maatschappij voor een ontzettend belangrijk decennium. Met een COVID-19 pandemie, vergrijzing, een onvermijdelijke gemeentelijk bezuiniging (landelijke opgelegd) en natuurlijk de waterproblematiek in enkele kernen van Valkenburg aan de Geul.

Ik sta midden in de samenleving. Met mijn positieve benadering zet ik me in voor de zaken die beter kunnen en moeten. Altijd vanuit mijn sociale hart. Met de betrokkenheid en passie voor onze mooie gemeente Valkenburg aan de Geul wil ik een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren. Dat betekent: haalbare ideeën inbrengen en die vervolgens vertalen naar uitvoerbare oplossingen! 

Samengevat,  Samen Sterker Verder!

Ing. Kevin Rouwette MSc