Bianca Rooding-Eurlings

Lijstaanvoerder GR 2022
2018-2022 fractievoorzitter
2014-2018 raadslid
daarvoor: steunfractielid

Geboren (1973) en getogen in Valkenburg aan de Geul met hart voor onze mooie gemeente.

Ik ben zeer vereerd dat ik door de leden van de Valkenburgse VVD ben voorgedragen als lijstaanvoerder voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14-15-16 maart 2022.
Deze keer hebben we een kandidatenlijst van 20 betrokken, capabele mensen in de leeftijd van 17 tot en met 83 jaar, met allerlei achtergronden en interesses, die zich bereid hebben verklaard om vol voor onze gemeente te gaan. Dat is geweldig!!
Ik ben er echt trots op dat ik deze groep enthousiaste mensen mag aanvoeren! Dus stem in maart op de Valkenburgse VVD, de enige partij die er voor IEDEREEN is, en zorg dat uw familieleden, vrienden, bekenden, werknemers etc ook op de VVD stemmen. Alleen zo kunnen we het verschil maken!

Wat een jaar hebben we achter de rug.. Nog steeds waart de corona-pandemie in onze mooie gemeente met alle gevolgen voor onze inwoners, ondernemers en verenigingen. En daar overheen kwam ook nog eens de verschrikkelijke watersnood… ook wij werden hierdoor flink gedupeerd.. samen met nog ontelbaar veel andere lieve mensen in Valkenburg aan de Geul. Onze gemeente is midden in het hart geraakt..
De saamhorigheid en helpende handjes zijn hartverwarmend gebleken. Dat is de kracht van Valkenburg aan de Geul!

Samen met de mensen van de Valkenburgse VVD wil ik meehelpen om Valkenburg aan de Geul weer overeind te helpen, zodat we samen sterker verder gaan.
Denk aan de kwijtschelding van lokale lasten voor ondernemers, inwoners en verenigingen, de bijdrage aan kerststad Valkenburg om toch open te kunnen blijven met alle corona-voorwaarden, een bijdrage aan het bloemenplan, onze actie om de openbare toiletten op te houden (waarbij ik niet te beroerd was zelf de toiletten te gaan poetsen!) en de realisatie van een permanent openbaar toilet, de aanpak van verkeersveiligheid op invalswegen zoals de Neerhem, Sibberweg, Rijksweg, Beekstraat, er komt eindelijk gebiedsontwikkeling in alle kernen etc etc. Allemaal pure VVD-initiatieven!!
En die lijn zetten we in 2022 ook gewoon door!

Op dit moment woon ik samen met mijn grote liefde Theo en onze beestenboel op Boerderij & Stoeterij Ingendael in Houthem.
Opgegroeid in een horeca-gezin, werk ik sinds mijn studie bij de Rechtbank Limburg. Oorspronkelijk als juridisch medewerker en nu alweer meerdere jaren als mediationfunctionaris, voor zowel Rechtbank en Openbaar Ministerie. Daarnaast coördineer ik het “Schuldenloket”, om mensen te helpen bij het oplossen van hun financiële problemen. Mensen die het zelf niet kunnen moeten geholpen worden.
Verder ben ik lid van de ondernemingsraad en kaderlid van de Vakbond FNV.
Ook zet ik mij in voor (de nagedachtenis van) oorlogsveteranen en zijn we adoptant van een graf op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten en de Britse begraafplaats in Brunssum.
De motivatie hiervoor, maar ook voor het werk als raadslid, komt uit mijn betrokkenheid bij het wel en wee van mensen en onze omgeving. Het is immers de moeite waard om iemand weer op weg te helpen naar eigen zelfredzaamheid. In al deze functies, maar vooral ook als raadslid wil ik wel altijd weten waarom bepaalde beslissingen worden genomen.
Mijn motto is: "als je het niet kunt uitleggen, klopt er iets niet”.

Ondanks dat ik eerder nooit politieke ambities heb gekoesterd (ik heb zelfs altijd gezegd: politiek? Niks voor mij!), ben ik blij dat ik in 2013 de uitnodiging van Theo en Jan Vermeer heb aangenomen om hen te adviseren in aanloop naar GR 2014. Dat heeft mij niet alleen het raadslidmaatschap gebracht, maar ook de liefde van mijn leven.

Sindsdien zet ik mij in de fractie en samen met onze geweldige 30-koppige steunfractie in voor de belangen van Valkenburg aan de Geul.
Mijn aandachtsgebied is Stedelijke Ontwikkeling en Beheer/Fysiek Domein en verder ben lid van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden (ABA).  Ook zit ik de commissie Sociaal Domein voor.
Daarnaast maak ik deel uit van de werkgeverscommissie van de gemeente Valkenburg aan de Geul.

In mijn vrije tijd help ik soms als gastvrouw in het restaurant van mijn man. Verder reizen we graag, gaan naar het onze parel het Openluchttheater en genieten ervan om met dierbare familie en vrienden bij elkaar te zijn. Dus hopelijk kan dat allemaal snel weer.
En niet te vergeten: ik ben trotse bonus-oma van 4 prachtige jongens in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar.

Voor mij persoonlijk is gebleken dat de politiek me goed ligt. Ik probeer een evenwichtige belangenafweging te maken met betrekking tot wat goed is voor onze gemeente en haar inwoners/bezoekers en op grond van feiten een conclusie te trekken. Ik ben niet bang om deze conclusie naar voren te brengen en dat is ook zichtbaar in mijn stemgedrag in de raad. Ik heb de afgelopen raadsperiodes veel geleerd en daar ben ik dankbaar voor.

Mijn speerpunten zijn zaken die de verhouding ten goede komt tussen het economisch belang en de leefbaarheid in onze gemeente, zoals het bloemenproject, parkeervergunningen voor appartementenbewoners, vastgoedbeleid, uitstel van lokale belastingen voor ondernemers in de corona-tijd, (verkeers)veiligheid, en de mogelijkheden voor ondernemers om de bestemming van hun panden te kunnen wijzigen naar betaalbare woonruimte voor starters, nestverlaters en ouderen.

Ik ben van mening dat wat goed is behouden dient te worden en wat beter kan moet worden aangepakt. Het mag wel eens gezegd worden: we wonen gewoon in een geweldige gemeente!!

Heeft u ook hart voor onze prachtige gemeente en heeft u ideeën, verbeterpunten of wilt u gewoon laten weten dat u – net als ik - supertrots bent op Valkenburg aan de Geul?

Spreek me gewoon aan, mail me op biancaroodingvvd@gmail.com of stuur een brief. Ik ben altijd bereid om een open gesprek met u aan te gaan.

Lieve groet,

Bianca Rooding-Eurlings