Julien Smeets

Julien Smeets

Mijn naam is Julien Smeets. Ik ben geboren en getogen in het mooie Valkenburg aan de Geul, met zijn rijke historie, tradities en verenigingsleven. Als kleine jongen was ik al betrokken bij verenigingen die mij gevormd hebben tot de man die ik nu ben. Inmiddels ben ik getrouwd met Marscha en hebben wij samen drie prachtige kinderen: Bobine van 4,5 jaar, Luciën van 2,5 jaar en Aimée van 1,5 jaar. Als trotse vader geniet ik enorm van mijn gezin. Het is mooi om door de ogen van mijn kinderen naar de wereld te kunnen kijken. Door hun unieke perspectief relativeren als geen ander en zo leert papa weer wat van zijn kinderen in plaats van andersom.

 

Als ik terugkijk naar mijn eigen jeugd dan zie ik dat wij het goed hadden, maar dat mijn ouders daar ook hard voor moesten werken. Mij is geleerd dat voor niets de zon opgaat en je zelf verantwoordelijk bent om eruit te halen wat erin zit. Daarnaast ben ik opgevoed met belangrijke waarden als: je kijkt om naar anderen, bent beleefd en helpt waar je kunt. 

 

Als “klein menneke” raakte ik via de scouting betrokken bij de jeugdjonkheid. Hier leerde ik in de bossen rondom het Geuldal hoe belangrijk het is om samen te werken, maar ook om zelfredzaam te zijn. Toen ik oud genoeg was werd ik lid van de jonkheid, waar ik een aantal jaar als bestuurslid en later als kapitein leiding mocht geven aan de jonge ongetrouwde mannen van het dorp. Dit leerde mij veel over leiderschap en dat, als je iets voor elkaar wilt krijgen, je de mouwen moet opstropen en het goede voorbeeld moet geven. 

 

Na de middelbare school heb ik de lerarenopleiding gevolgd, vervolgens ben ik Politiek en Samenleving gaan studeren aan de Universiteit van Maastricht. Tijdens mijn studie ben ik gestart als huiswerkbegeleider, een rol waarin ik talloze leerlingen heb begeleid. In 2020 heb ik mijn eigen huiswerkbegeleiding opgericht waar ik, vanuit mijn eigen visie op onderwijs, jongvolwassenen begeleid met school en al het andere wat hen bezighoudt. Naast mijn onderneming ben ik lid van een medezeggenschapsraad en werk ik op middelbare scholen als freelance leerlingbegeleider.

 

Vanaf 2017 ben ik betrokken geraakt bij de Valkenburgse politiek. In deze periode was ik actief als burgercommissielid. Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe betrokken burgers hun gemeente vormgeven. Hoewel ik in 2018 verhuisd ben, heb ik mijn connectie met de Valkenburgse politiek altijd behouden en incidenteel advies gegeven aan de VVD-fractie. In 2021 heb ik een actievere rol aangenomen. 

 

Ik sta voor een gemeente die burgers faciliteert om goede dingen te doen en die zaken beter maakt die beter moeten. Door sterke verenigingsbanden en maatschappelijke initiatieven te steunen bevorderen we de leefbaarheid in onze gemeente en dragen we zorg voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat. We creëren kansen voor jongeren door economische groei te stimuleren en te zorgen voor creatieve oplossingen op het gebied van wonen. 

 

Ik wil mijn uiterste best doen om de Valkenburgse VVD een verdiende verkiezingswinst te bezorgen, omdat ik vind dat onze unieke gemeente een sterk liberaal geluid verdient.